Waarom kentekenbewijs niet in auto?
Wij raden u af om de kentekencard in uw auto te bewaren. U kunt de kaart gemakkelijk in bijvoorbeeld uw portemonnee bewaren, samen met uw rijbewijs. De tenaamstellingscode of bij een papieren kentekenbewijs het Overschrijvingsbewijs (deel II of het vroegere kopie deel 3) moet u thuis op een veilige plaats bewaren.
Welke kentekenbewijs in auto?
Als u rijdt op de weg, moet u uw kentekencard bij u hebben. De politie kan erom vragen. Heeft u (nog) een papieren kentekenbewijs, dan moet u het Voertuigbewijs (deel IA of het vroegere deel I) en het Tenaamstellingsbewijs (deel IB of het vroegere deel II) bij u hebben.
Waarom kentekenbewijs?
Je hebt een kentekenbewijs nodig om aan te tonen dat je in het bezit bent van een voertuig. In 2014 is het papieren bewijs vervangen door een kentekencard. Het verschil zit hem in het feit dat een kentekencard een stuk veiliger en minder gevoelig voor fraude is dan een papieren bewijs.
Welke papieren nodig bij auto overschrijven?
Voorwaarden
- U heeft de kentekencard en de tenaamstellingscode van het voertuig dat u wilt overschrijven.
- U heeft een geldig Nederlands paspoort, Nederlands rijbewijs of Nederlandse identiteitskaart met een chip.
Welke delen kentekenbewijs nodig voor overschrijven?
Wanneer je de auto verkoopt moet je het volledige kentekenbewijs meenemen. Deze bestaat uit het originele Tenaamstellingsbewijs (deel IB) en het Overschrijvingsbewijs (deel II) of een kentekencard en de tenaamstellingscode.
Wat is kentekenbewijs deel 1B?
Het deel 1A van een papieren kentekenbewijs heet het voertuigbewijs (tot 1 juni 2004 deel I) en het deel 1B heet het tenaamstellingsbewijs (tot 1 juni 2004 deel II). Het deel 2 heet het overschrijvingsbewijs (tot 1996: kopie deel III).
Kun je een auto overschrijven zonder kentekencard?
Ben je de kaart kwijt? Dan kun je de auto niet overschrijven. Een nieuw kentekenbewijs aanvragen doe je hier. De kosten voor het aanvragen van een compleet nieuw kentekenbewijs bedragen € 31,50.
Kan iemand anders mijn auto overschrijven?
Je woont in Nederland en staat ingeschreven bij de Basisregistratie Personen (BRP), voorheen GBA. Als het kenteken op jouw naam komt, dan moet je het zelf op jouw naam laten overschrijven. Je kunt dit niet voor iemand anders doen.